Obvestila

Pomembna pridobitev - dostop do podatkovnega vira PsycINFO

Objavljeno: 25.2.2022

Dostop do vira je omogočen z lokacij Filozofske fakultete, Teološke fakultete in NUK ter hkrati oddaljen dostop za študente, diplomante in osebje Filozofske fakultete, Teološke fakultete in NUK.

Podatkovna zbirka PsycInfo je namenjena iskanju in pregledu znanstvene in strokovne literature s področja psihologije: zgodovina in smeri psihologije; psihometrija, statistika in metodologija; eksperimentalna psihologija; nevropsihologija; komunikacijski sistemi; razvojna psihologija; družbeni procesi; socialna psihologija; psihologija osebnosti; psihoanaliza; telesne in duševne motnje; prevencija in terapija; klinična psihologija; pedagoška psihologija; psihologija dela; psihologija športa; psihologija potrošnika; ekološka psihologija; umetna inteligenca itn. Posega pa tudi na sorodna področja: humanistika, management, marketing, oglaševanje, kriminologija, lingvistika, obramboslovje, socialno delo itn.

Obsega prek 4,7 milijona bibliografskih opisov z izvlečki o člankih iz preko 2300 znanstvenih revij, knjigah, poglavjih iz knjig, disertacijah, prispevkih s konferenc in tehničnih poročilih. Za iskanje po tematiki se lahko uporabijo deskriptorji iz APA Thesaurus of Psychological Index Terms, ključne fraze ali klasifikacija. Iskanje lahko omejite tudi na določeno starostno skupino, tip empirične študije itn. Možno je tudi iskanje po citiranih virih.

Pri tem je pomembno upoštevati in se ravnati po splošnih pogojih dostopa. Več na povezavi.

Vabljeni v knjižnici, da si uredite članstvo in dostop do podatkovnega vira. 

About us