Koordinator za laike

V Ljubljani: doc. dr. Ivan Platovnjak
 

Dragi laiške študentke in študenti Teološke fakultete v Ljubljani!

Ne mine dan, ko  sem navzoč na naši fakulteti, da se ne sprehodim po njenih hodnikih  z velikim in iskrenim veseljem. K temu obilno pripomorejo vaši vedri in  nasmejani obrazi ki govorijo o vaši mladostni odprtosti za  dobro, lepo in resnično. Seveda  si želim, posebej še, ker sem vaš koordinator da bi takšni ostali vedno. In da bi odkrivali in prepoznavali v sebi nove in  nove razloge za hvaležnost za številne darove, s katerimi ste obdarovani tudi na Teološki fakulteti. To bo v vas vzpodbujalo vedno več pristnega veselja, ki vam ga ne more nihče vzeti.

Pot, ki vodi do tega pristnega veselja in polnosti življenja, je tudi skupno obhajanje svete maše ob četrtkih ob 11.55 v naši kapeli. Zelo lepo in hvalevredno je, da se vedno kot posamezni letnik resno potrudite in dobro pripravite praznovanje svete maše. Kapela  ni zelo velika, a vedno je moč najti v njej prostor za vse, ki globoko v sebi čutijo hvaležnost Bogu za vse, kar dnevno prejemamo kot čisti dar. Sveta maša naj bi nas tudi medsebojno povezala, iz tujcev naredila brate in sestre ter vzpodbujala v nas vseh zavest da smo drug drugemu dar in da samo skupaj res lahko postajamo vedno bolj to, v kar smo poklicani in povabljeni po Božjem načrtu. Želim si, da bi se tega čimprej zavedli vsi, in zato vse prav prisrčno vabim vsak četrtek k sveti maši. Seveda pa nas On v kapeli ves čas čaka  in vabi, da ga obiščemo,, se ustavimo vsaj za kratek čas, ga pozdravimo ter mu prisluhnemo. Prisluhnemo Njemu, ki je  za slehernega med nami tista stalna vesela novica o polnosti življenja in v katerem moremo najbolj jasno zreti sebe in druge ter ves svet v pravi luči.

Če kdo išče pot, kako bi vstopil v globlji dialog s troedinim Bogom, lahko  nekaj pomoči najde tudi med ponujenim na spletni strani www.moli.si.

Seveda sem za vsakega, ki  se želi z menoj osebno srečati za pogovor o študiju na TEOF ali za (duhovni) pogovor, na razpolago vsak torek od 11.45 do 12.30 v kabinetu 212.

Vsakdo je vedno dobrodošel in sem ga iskreno vesel. Če pa se želi kdo srečati z menoj izven tega časa, pa naj to sporoči na moj e-mail naslov: ivan.platovnjak@teof.uni-lj.si ali me pokliče po telefonu: 051 613 373.

 


V Mariboru: izr. prof. dr. Maksimilijan Matjaž in asist. dr. Cecilija Oblonšek


Dragi laiški študenti in študentke

Vsem novim in vsem že preizkušenim študentom kličem tudi v tem študijskem letu iskreno dobrodošlico na naši Teološki fakulteti! Želim vam, da bi se mogli študija lotiti z mladostno navdušenostjo in da bi vam ogenj začetka vse do naslednjega poletja ne pošel. Razširite svoje obzorje razuma in duha, da boste lahko rodovitno živeli svoje poslanstvo, na katerega se pripravljate.

Vse potrebne informacije so na tejle povezavi.

Maksimilijan Matjaž

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem