Obvestila

Obvestilo knjižnice

Objavljeno: 10.6.2024

Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). 

Zato bi vas prosili, da vrnete čim več izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih. 

Hvala za razumevanje. 
Knjižnica UL TEOF
 

Obvestilo knjižnice

Objavljeno: 16.4.2024 | Posodobljeno: 7.5.2024

Knjižnica UL TEOF bo v četrtek, 9. maja 2024, zaprta (Dan TEOF).

Hvala za razumevanje. 

naziv Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta - Knjižnica
el. naslov knjiznica@teof.uni-lj.si 
facebook FB Teološka fakulteta
zaposleni

Leja Borovnjak, vodja knjižnice 

Mateja Norčič, vodja nabave gradiva

Marjetka Tuš, Anja Jerše Bone

telefon +386 1 434 58 22
naslov Poljanska cesta 4, SI-1000 Ljubljana
davčna št. 36640514 (nismo zavezanci za DDV)

Knjižnica Teološke fakultete UL (Knjižnica UL TEOF) je organizacijska enota Teološke fakultete Univerze v Ljubljani,  ki povezuje obe enoti Knjižnice UL TEOF. 

Senat UL TEOF je na svoji 20. redni seji, dne 04. 12. 2023 sprejel Pravila UL TEOF in Pravilnik o pogojih poslovanja knjižnice UL TEOF, tako da je na fakulteti z združitvijo knjižnic nastala Knjižnica UL TEOF kot organizacijska enota, ki ima še naprej dve enoti, Knjižnico Ljubljana in Teološko knjižnico Maribor. 

Knjižnica TEOF UL je visokošolska knjižnica, ki opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstveno raziskovalnega in izobraževalnega dela na področju teologije, religiologije in cerkvene zgodovine ter zakonskih in družinskih študijev. Knjižnično dejavnost izvaja za študente, visokošolske učitelje, visokošolske sodelavce, pastoralne delavce ter za zunanje uporabnike (dijake, zaposlene, upokojence, brezposelne). Enota Teološka knjižnica Maribor v delu fonda Nadškofije Maribor opravlja vlogo specialne knjižnice.

 

Pravilnik o pogojih poslovanja Knjižnice UL TEOF

Dokument o knjižnični zbirki