Obvestila

Obvestilo knjižnice

Objavljeno: 10.6.2024

Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). 

Zato bi vas prosili, da vrnete čim več izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih. 

Hvala za razumevanje. 
Knjižnica UL TEOF

Osnovne informacije o knjižnici

naziv

Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta

Enota v Mariboru
Teološka knjižnica Maribor

el. naslov knjiznica-MB@teof.uni-lj.si
facebook FB Teološka fakulteta
zaposleni

Leja Borovnjak, vodja knjižnice
Marjetka Tuš, izposoja, obdelava gradiva

Cecilija Oblonšek, izposoja 

telefon

+386 590 80 146 izposoja;
+386 590 80 145 vodja knjižnice

naslov Slomškov trg 20, SI-2000 Maribor
davčna št. 36640514 (nismo zavezanci za DDV)

 

Poslanstvo

Teološka knjižnica Maribor je visokošolska knjižnica. V skladu s svojim poslanstvom in knjižnično dejavnostjo podpira študijski in raziskovalni proces na Enoti v Mariboru Teološke fakultete UL. Namenjena je predvsem študentom, visokošolskim učiteljem in visokošolskim sodelavcem, pa tudi vsem drugim, ki se zanimajo za področje humanistike in teologije. Knjižnico uporabljajo pastoralni delavci Nadškofije Maribor, slušatelji Katehtsko pastoralne šole in drugi, ki jih zanima teološka ali druga humanistična literatura. V dolgoletnem sodelovanju s knjižnicami Univerze v Mariboru, je knjižnica široko odprta tudi študentom Univerze v Mariboru. 

Knjižnica slušateljem in raziskovalcem Teološke fakultete zagotavlja študijsko literaturo v fizični obliki in dostopanje do svetovnega spleta. Knjižnica pripravlja razstave in s svojo dejavnostjo seznanja javnost v različnih oblikah publiciranja.