naziv Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta. Enota v Mariboru
Teološka knjižnica Maribor
el. naslov knjiznica-MB@teof.uni-lj.si
facebook FB Teološka fakulteta
telefon +386 590 80 146 izposoja; +386 590 80 145 vodja knjižnice
naslov Slomškov trg 20, SI-2000 Maribor
davčna št. 36640514 (nismo zavezanci za DDV)

Izposoja: Marjetka Tuš
Medknjižnična izposoja: Leja Borovnjak, Marjetka Tuš
Vodja knjižnice: Leja Borovnjak, v.d.

Katalogi

Vzajemni katalog slovenskih knjižnic COBISS

V izposoji sta na voljo dva računalnika z dostopom do spleta.

Čitalnica

Obiskovalci imajo na voljo čitalnico z 20 sedeži, v njej je celotni novejši fond bibličnega gradiva ter enciklopedije in slovarji v različnih jezikih. V čitalnici je na voljo 5 računalnikov s povezavo do spleta.

Poslanstvo

Teološka knjižnica Maribor je visokošolska knjižnica, ki je v prvi vrsti namenjena študentom teologije in profesorjem Teološke fakultete. Uporabljajo jo tudi pastoralni delavci Nadškofije Maribor, slušatelji Katehtsko pastoralne šole in drugi, ki jih zanima teološka ali druga humanistična literatura. Glede na to, da je knjižnica kot pridružena članica vključena v Knjižnično informacijski sistem UM, je široko odprta tudi študentom Univerze v Mariboru. V največji meri jo obiskujejo študentje humanističnih usmeritev na Filozofski fakulteti in študentje Pravne fakultete v Mariboru.

Knjižnica slušateljem in raziskovalcem Teološke fakultete zagotavlja študijsko literaturo v fizični obliki in dostopanje do svetovnega spleta. Knjižnica pripravlja razstave in s svojo dejavnostjo seznanja javnost v različnih oblikah publiciranja.