Obvestila

Prehod na brezgotovinsko poslovanje v knjižnici

Objavljeno: 25.9.2021 | Posodobljeno: 29.9.2021

S 1. oktobrom 2021 bomo v Teološki knjižnici Maribor prešli na brezgotovinsko poslovanje. Ta prehod bo zaznamovalo zaračunavanje zamudnine za gradivo na dan in ostale postavke, ki so v Ceniku knjižničnih storitev Teološke fakultete UL.

Obvestilo - spremenjen način poslovanja knjižnice

Spoštovani,

v letošnjem letu smo pričeli ob obnovi prostorov in urejanju področij znotraj knjižnice urejati še bazo članov Teološke knjižnice Maribor. Na seji Knjižničnega sveta Teološke knjižnice Maribor je bila sprejeta odločitev, da zaradi določil s področja varstva osebnih podatkov in številnih posodobitev v sistemu COBISS, knjižnica preuredi in izpelje priključitev v knjižnični sistem Univerze v Ljubljani.

S 1. oktobrom 2021 bomo v Teološki knjižnici Maribor prešli na brezgotovinsko poslovanje. Ta prehod bo zaznamovalo zaračunavanje zamudnine za gradivo na dan in ostale postavke, ki so v Ceniku knjižničnih storitev Teološke fakultete UL.

Pri prvem fizičnem obisku knjižnice boste imeli priložnost dobiti novo knjižnično izkaznico in si hkrati urediti, posodobiti podatke v vašem profilu uporabnika Teološke knjižnice Maribor.

Za vse dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 0590 80 146/145 ali pišite na e-naslov: knjiznica-MB@teof.uni-lj.si.

Lepo vas pozdravljamo.

Teološka knjižnica Maribor

 

Delovni čas v času predavanj 2021/2022:

ponedeljek 8.00-10.00 in 11.00-16.00
torek 8.00-10.00 in 11.00-14.00
sreda 8.00-10.00 in 11.00-14.00
četrtek 8.00-10.00 in 11.00-14.00
petek 8.00-12.00

Sobote, nedelje, prazniki: zaprto

 

Vstop v knjižnico le z izpolnjevanja PCT pogoja 

Vlada Republike Slovenije je izdala odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu.
Odlok določa, da morajo za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih in višjih strokovnih šolah ter v visokošolskih zavodih, kakor tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, o čemer jih vzgojno-izobraževalni zavod obvesti na vidnem mestu s pisnim obvestilom.

V primeru neizpolnjevanja PCT pogoja:
•    nam pišite na e-naslov: knjiznica-MB@teof.uni-lj.si
•    pokličite na telefonsko številko: 0590 80 146/145
•    opozorite pri vhodu knjižnice in se dogovorimo za brezstično prevzemno mesto. 


Vabimo vas k uporabi e-virov na portalih DiKUL, Mrežnik, Digitalna knjižnica Slovenije.

O spremembah vas bomo sproti obveščali, več informacij o navodilih in ukrepih v zvezi s koronavirusom na spletni strani http://teof.uni-lj.si.

Hvala za razumevanje. Ostanite zdravi.
 

 

Obvestilo o DiKUL-u - novo orodje ADZ.SI

Z 31. 7. 2020 bo Digitalna knjižnica UL (DiKUL) prenehala delovati na orodju EBSCO Discovery Service. 

Od 1. 8. 2020 naprej bo DiKUL deloval na orodju Summon v okviru Akademske digitalne zbirke Slovenije (ADZ.SI).

Povezava do predstavitve na linku.

Oddaljeni dostop do e-virov od doma je mogoč preko Digitalne knjižnice UL.

Zaradi pandemije COVID-19 so številni založniki in drugi ponudniki elektronskih virov omogočili brezplačen dostop do nekaterih elektronskih virov.
NUK, CTK in knjižnice UL zbirajo informacije o teh ponudbah. Informacije in povezave na take vire so dostopni na:
https://cosec.nuk.uni-lj.si/e-viri-v-casu-pandemije
http://koronavirus.ctk.uni-lj.si/brezplacni-viri/.

 

Konzorcij COSEC (NUK) je v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Teološko fakulteto, Pravno fakulteto in ŠSFF pridobil trajni dostop do novih zbirk založnika Brill.
Dostop je omogočen iz lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter za vse člane NUK.
Povezava do novice: https://mreznik.nuk.uni-lj.si/novica/dostop-do-zbirk-brill.

 

V sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani in ZRC SAZU smo pridobili dostop do elektronskega vira Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Online.
 
Allgemeines Künstlerlexikon Online (AKLO) / Artists of the World Online je referenčna baza podatkov s področja umetnostne zgodovine, ki vsebuje aktualne, zanesljive in obsežne informacije o umetnikih. Vsebuje najnovejše verodostojne biografske podatke o več kot 1,2 milijona umetnikih, kar je več kot katera koli druga baza podatkov. Elektronski vir vsebuje več kot 500.000 obsežnih biografskih člankov; vsako leto se doda 3500 novih člankov.
 
Dostop je omogočen z lokacij UL, CTK, NIB, NUK in ZRC SAZU; oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL in ZRC SAZU, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.
Vstopna točka: http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=https://db.degruyter.com/db/akl.
 

 

Testni dostopi posameznih založnikov

  • Za Univerzo v Ljubljani, Centralno tehniško knjižnico ter Narodno in univerzitetno knjižnico smo pridobili trajni dostop do 50 knjig založnika Emerald.

     

    Knjige pokrivajo področja ekonomije, izobraževanja, turistike in organizacijskih ved. Večinoma gre za sloveniko (knjige slovenskih avtorjev ali na temo Slovenije). Seznam naslovov najdete na povezavi.

     

    Knjige so dostopne preko portala Emerald Insight. Dostop je omogočen z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljeni dostop je omogočen za študente, diplomante in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK ter vse člane NUK.