Tutorstvo

OBVESTILO ZA BODOČE IN ŽE OBSTOJEČE TUTORJE

 

Hejla!

Kot verjetno veš, na naši fakulteti poteka sistem tutorstva, katerega namen je po svojih najboljših močeh pomagati in svetovati študentom (predvsem tistim, ki so v prvih letnikih prve in druge stopnje), da se ti lažje in čim hitreje navadijo na sistem delovanja naše ustanove.

Kaj dela tutor? Tutor študentom fakultete, predvsem pa tistim, katerim je matičen tutor, odgovarja na njihova vprašanja, ki se navezujejo na gradivo, potek izpitov, izposojo knjig, seminarske naloge, vajah, profesorjih, ter  priskoči na pomoč pri formalnih zadevah, če študentje to potrebujejo.

Naloge tutorja: Vsak tutor mora konec vsakega semestra oddati polletna poročila svojega delovanja, opravljati dežurstva in voditi evidenco teh, se redno udeleževati sestankov ter po svojih najboljših močeh pomagati študentom. V primeru, da na vprašanja ne pozna odgovora  se mora o tem posvetiti s predsednikom tutorjev študentov, oz. s prof.  dr. Šegulom (vodja prof. tutorjev), oz. s prof. dr. Stegujem (prodekan).

TUTORSTVO KOT IZBIRNI PREDMET: Vsak tutor, ki je v študijskem letu vestno opravljal svoje obveznosti, lahko na vsaki stopnji enkrat izkoristi priložnost, in koristi tutorstvo namesto enega izbirnega predmeta. Ob vpisu sicer ni možno izbrati tutorstva kot izbirni predmet. Zadeva poteka tako, da se študent na začetku prvega oz. drugega semestra odloči, namesto katerega izbirnega predmeta bi rad koristil tutorstvo. Obvezno je, da se takoj na začetku predavanj dogovori s predavateljem dotičnega predmeta, da bo namesto njegovega predmeta koristil možnost tutorstva. Seveda lahko tutor še vedno obiskuje predavanja, ni pa mu potrebno opravljati izpita. V začetku meseca maja študent obvesti predsednika tutorjev študentov, in prof. Šegulo, da ima namen unovčiti svojo boniteto. Po izpolnjeni določeni dokumentaciji in vseh prilogah, ki potrjujejo vestno in predano delo, se odda prošnja na ŠS, kjer se zadeva uradno izpelje.

KDO JE LAHKO TUTOR? Tutor je lahko vsak študent, od drugega letnika prve stopnje naprej.

 

Vsi, ki bi želeli v prihodnjem študijskem letu 2017/2018 delovati kot tutorji, mi prosim do najkasneje nedelje 24.9.2016 to sporočite na email naslov: urska.flisar @gmail.com. Prvi, OBVEZNI, sestanek tutorjev bo v četrtek, 28.9.2016, ob 14:00h, v predavalnici številka 5.

Lepo vabljeni! ;)

 

Urška Flisar,

koordinatorka tutorjev študentov


Teološka fakultata je v prizadevanju za kakovost študija v akademskem letu 2007-08 uvedla sistem študentskega in profesorskega tutorstva, v akademskem letu 2010-11 pa pristopila še k izboljšavi sistema z uvedbo individualnega tutorstva.

URŠKA FLISAR, koordinatorka tutorjev študentov (urska.flisar@gmail.com)

doc. dr.. ANDREJ ŠEGULA, koordinator tutorjev profesorjev - Ljubljana (andrej.segula@teof.uni-lj.si)

izr. prof. dr. Stanislav Slatinek, koordinator tutorjev profesorjev - Maribor  (stanislav.slatinek@guest.arnes.si)

Pravilnik za tutorstvo

Priročnik za tutorstvo

TUTORJI ŠTUDENTJE IN PROFESORJI V ŠTUDENTSKEM LETU 2016/2017

1.      TUTORJI ŠTUDENTJE PO PROGRAMIH

IME

PROGRAM

Kaja Šoštarič in Nadja Petek

1.EMT

Tina Lipar in Špela Vrtovec

1.UTR

Maja Šumrada

1.DVO, 1.RIE

Sandra Likar

1.ZDŠ-LJ

Urška Mikolič

1.ZDŠ-MB

Daniela Vučak

Študenti s posebnimi potrebami

Urška Flisar

Izredni študenti

Elektronski kontakti študentov tutorjev:

Kaja ŠOŠTARIČ: kaiia.x33@gmail.com

Nadja PETEK: nadja.petek15@gmail.com

Tina LIPAR: tinalipar@gmail.com

Špela VRTOVEC: spela@vrtovec.net

Maja ŠUMRADA: maja.sumrada@gmail.com

Sandra LIKAR: sandrica.likar@gmail.com

Urša MIKOLIČ: ursa.mikolic@gmail.com

Daniela VUČAK: danica.vucak@gmail.com

Urška FLISAR: urska.flisar@gmail.com

 

2.      TUTORJI PROFESORJI PO PROGRAMIH

IME PROFESORJA

PROGRAM

IGOR BAHOVEC

1.EMT

TADEJ STEGU

1.UTR (RIE)

MATEJA PEVEC ROZMAN

1.DVO

ROBERT CVETEK

1.ZDŠ-LJ

SAŠA POLJAK LUKEK

1.ZDŠ-MB

MARIA CARMELA PALMISANO

Študenti s posebnimi potrebami

ANDREJ ŠEGULA

Izredni študenti

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem