Objavljeno: 21.1.2021 | Posodobljeno: 10.2.2021

V okviru Informative, ki je letos potekala on-line, je Teološka fakulteta v petek, 22. januarja, in v soboto, 23. januarja, organizirala zanimive klepetalnice, ki odgovarjajo na vprašanja o študiju, duhovnosti in športu, zaposlitvi po študiju, odnosih med študenti in profesorji, o teoloških resnicah in o Svetem pismu.


Kako se usmeriti naprej? Kaj bi bila prava in smiselna življenjska izbira? Kaj lahko pri tem iskanju poti pomaga?

  VSAKO ŽIVLJENJE JE POKLICANOST. IN ZDAJ?  


Kako študentje doživljajo študij na fakulteti? Zakaj se študenti Teološke fakultete zadržujejo v prostorih fakultete tudi izven študijskih obveznostih?

  ŠTUDENTI ZA (BODOČE) ŠTUDENTE  


Kako se starodavni teksti kosajo s časom, ki vse meri in zaznava skozi znanstvene naočnike? Ali (teološke) resnice, oblečene v jezik in podobe starega orientalskega sveta, nujno nasprotujejo odkritjem znanosti in izzivom sodobnega življenja?

  SVETO PISMO: MED ZNANOSTJO IN ŽIVLJENJEM  


Kako od študija do poklicne uspešnosti? Kje se lahko zaposlim kot diplomant Teološke fakultete?

  POGOVOR Z ALUMNI  


Kaj imata skupnega šport in TEOF? Kdo ukroti zmaja – telo ali duh? Kaj ima skupnega šport z duhovnostjo? Kje je večji užitek – v telesu ali duhu? Zakaj imam telo? Kaj pomeni Jezusova izjava: »Telo je več kot obleka!« (Lk 12,23) Ali je telesna vaja (šport) molitev?

  POGOVOR O ŠPORTU IN DUHOVNOSTI  


Kaj je Koran in kaj Sveto pismo? Kakšne so podobnosti in razlike med Svetim pismom in Koranom? "Nastopajo" v njima iste osebe? So te predstavljene na podoben način?

  PREPLETANJE SVETEGA PISMA IN KORANA  Vabljeni k poslušanju!