Aktualni razpisi in pomembni obrazci

AKTUALNI RAZPISI 

 


SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI OSEBJA ZA NAMEN POUČEVANJA (IN USPOSABLJANJA) NA VISOKOŠOLSKIH PARTNERSKIH INSTITUCIJAH V TUJINI V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ 2019/2020

Naknadni razpis bo odprt do 1. 5. 2021. Na razpis je mogoče prijaviti mobilnosti, ki bodo izvedene od 1. 10. 2020 do najkasneje 31. 5. 2021. 

Skupno trajanje obdobja (vseh izvedenih) mobilnosti v okviru razpisa 2019/20 ne sme presegati 2 mesecev (60 dni) in mora trajati najmanj 2 zaporedna dneva za posamezno aktivnost mobilnosti. Dnevom mobilnosti se lahko doda največ en dan za pot pred prvim dnem aktivnosti v tujini in/ali en dan za pot po zadnjem dnevu aktivnosti (skupno največ 60 dni). Zaposleni lahko v okviru tega razpisa prijavi tudi več mobilnosti, vendar skupno trajanje (tudi že izvedenih) mobilnosti v okviru razpisov projekta KA1-HE-36/19  ne sme presegati 60 dni. 

Prijavo pošljite na elektronski naslov erasmus@teof.uni-lj.si, na katerega se lahko obrente tudi z morebitnimi vprašanji. 

 


NAKNADNI RAZPIS ZA ERASMUS+ PRAKTIČNO USPOSABLJANJE 2019/2020


Obveščamo vas, da bodo izmenjave v 2. semestru dovoljenje. Aktiviran je tudi Naknadni razpis za Erasmus+ praktično usposabljanje 2019/2020, ki bo odprt do porabe sredstev.

Za študente, ki bi se želeli naknadno prijaviti je pogoj prijave, da imajo za prakso že potrjen Learning Agreement (torej že urejeno prakso pri izbranem delodajalcu). Upravičeno obdobje opravljanja prakse je od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021.


Za prijavo je potrebno oddati v Mednarodno pisarno s strani oddelka potrjeno prijavnico ter že potrjen Learning Agreement. Zahtevano dokumentacijo pošljite po e-pošti na naslov: erasmus@teof.uni-lj.si
Rok prijave za študente je vsaj 15 delovnih dni pred začetkom prakse.


Pogoji za prijavitelje:

  • Na razpis se lahko prijavi študent UL, ki ima v celotnem času praktičnega usposabljanja v tujini aktiven status študenta na matični članici UL z izjemo diplomantov, ki se prijavijo v zadnjem letniku študija (ko še imajo aktiven status študenta) in opravijo praktično usposabljanje po končanem študiju, vendar ne kasneje kot v enem letu po diplomi oz. do zaključka upravičenega obdobja, ki je 31. 12. 2021.
  • Na razpis se ne morejo prijaviti študenti, ki imajo neporavnane finančne obveznosti iz naslova programa VŽU Erasmus ali Erasmus+.
  • Obdobje praktičnega usposabljanja je omejeno od najmanj 2 do največ 12 mesecev na vsaki stopnji študija. To je na dodiplomskem, magistrskem in doktorskem študiju.
  • Na usposabljanje gre lahko študent že v prvem letniku.
  • Študenti, ki so do leta 2019/20 del študijskih obveznosti opravili v tujini v okviru programa VŽU ERASMUS oz. ERASMUS+, Erasmus Mundus in ERASMUS+ mednarodna kreditna mobilnost, vendar ne celih 12 mesecev, se lahko prijavijo na ta razpis. Skupni seštevek že opravljenega študija in praktičnega usposabljanja ter zaprošenega, ne sme presegati 12 mesecev na posamezno stopnjo študija z izjemo enovitih programov, kjer študijska mobilnost in praktično usposabljanje skupaj lahko trajajo 24 mesecev.

Vljudno vabljeni! 


 

Obveščamo vas, da je odprt razpis za štipendije  UTRECHTSKE MREŽE ZA ŠTUDENTE IN  MLADE RAZISKOVALCE UNIVERZE V LJUBLJANI. Prijave se zbirajo do 1. 2. 2021! 

O razpisu:  Utrechtska mreža bo podelila do 20 štipendij v višini 1000€ študentom ali mladim raziskovalcem, ki niso upravičeni do financiranja iz ostalih programov (kot je Erasmus+/ npr. zaradi krajšega termina mobilnosti). Štipendija je namenjena za raziskovalne dejavnosti pri pripravi zaključnega dela ( ki lahko vključujejo tudi redna predavanja) na II. ali III. stopnji študija. Prednost imajo študentje III. stopnje. Mobilnost si študentje organizirajo sami, na eni izmed univerz, članic Utrechtske mreže. Mobilnost lahko traja od 1. do 6. mesecev. Rok upravičenosti za izvedbo mobilnosti je od 1. 4. 2021 do 31. 3. 2022.

Prijava: 

Prijave, ki naj vsebujejo:

Prijavo/ application form, ki se nahaja na  https://www.utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/,

Motivacijsko pismo v angleškem jeziku.

Priporočilno pismo v angleškem jeziku in

Potrdilo o sprejemu na raziskovalni projekt (ki ga izda profesor ali gostujoča univerza)

naj študentje oz. mladi raziskovalci posredujejo na elektronski naslov urska.ravnik@uni-lj.si  in po pošti na  Služba za mednarodno sodelovanje UL, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana do 1. februarja 2021.

Univerza v Ljubljani lahko nominira do tri študente, končni izbor pa bo opravila Utrechtska mreža.

 Več informacij in prijavna dokumentacija na http://www.utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/

Članice znotraj mreže najdete tukaj: https://www.utrecht-network.org/our-members/

Prosimo vas, da o prijavi obvestite tudi Mednarodno pisarno UL Teof, na elektronski naslov erasmus@teof.uni-lj.si. 


POTREBNI OBRAZCI 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem