Urška Flisar

Urška Flisar

Mlada razisovalka pri inštitutu za Sveto pismo, judovstvo in zgodnje krščanstvo

urska.flisar@teof.uni-lj.si

Govorilne ure:

Kabinet 210

Govorilne ure za mednarodne izmenjave po dogovoru. 

Življenjepis
Bibliografija

Urška Flisar se je rodila leta 1993. Leta 2015 je na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani diplomirala iz Teoloških in religijskih študijev. Dve leti pozneje (2017) je zaključila magistrski študij, smer Religiologija in etika, na Teološki fakulteti v Ljubljani. Še isto leto se je vpisala na interdisiciplinarni doktorski program Humanistika in družboslovje- Religiologija. 

V času študija na Teološki fakulteti, je bila koordinatorka tutotrjev študentov (2015-2017) in odgovorna  (2013-2015) ter glavna (2015-2017) urednica študentskega glasila Colloquia.  

Od oktobra 2018 je mlada raziskovalka na Teološki fakulteti v Ljubljani pri MR mentorici znanstveni svetnici ddr. izr. prof. Ireni Avsenik Nabergoj. Pod mentorstvom doc. dr. Maria Jožeta Osrekarja preučuje sekularizacijo muslimanov in islamskih družin v Republiki Sloveniji. Ob enem je tudi asistentka v pisarni za mednardodno izmenjavo, ki vsebuje internacionalni mreži Erasmus + in Cepus ter poletne šole.

 

Flisar, Urška. 2015. Jezus Kristus kot temelj pedagogije ljubezni in sodobni izzivi. Diplomsko delo. Ljubljana: Teološka fakulteta. 

Flisar, Urška. 2017. Odnos do smrti v misli Sartra, Marcela in Levinasa. Magistrsko delo. Ljubljana: Teološka fakulteta. 

Flisar, Urška. 2018. Pravni sistemi islama. Bogoslovni vestnik 78, št. 4:1075-1086.

Ni obvestil.

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem