Objavljeno: 14.5.2019 | Posodobljeno: 26.5.2019 | Dogodek: 23.5.2019 ob 09:00: Rakovnik

Spoštovani zaposleni in študenti Teološke fakultete!

Pretekli četrtek, 23. 5. 2019 smo si študentje in zaposleni na Teološki fakulteti iz ljubljanske in mariborske enote, kot je v zadnjih letih v navadi, vzeli enodnevni odmor od študija in službenih obveznosti. Namesto tega smo se vsi skupaj zbrali na Rakovniku ter dan preživeli družabno in sproščeno zunaj fakultetnih predavalnic, zbornic in kabinetov.


Dan smo začeli ob 9h s sv. mašo v rakovniški cerkvi Marije Pomočnice, ki jo je obhajal ljubljanski pomožni škof msgr. Franc Šuštar, s petjem pa jo je polepšal zbor bogoslovcev. Elektrika, ki nas je med mašo pustila na cedilu in se nato vrnila ravno za zadnjo pesem, nam ni pokvarila načrtov za nadaljevanje dneva in tako smo po skupinskem fotografiranju pred cerkvijo dan nadaljevali na igriščih.
Po pecivu in kavi smo otvorili turnir v odbojki, v katerem so se pomerile tri skupine študentov in ena skupina zaposlenih, kmalu nato pa še turnir v nogometu z eno ekipo študentov manj. Ob dobri glasbi smo se tako eni borili za zmago, drugi pa navijali, nekateri smo se pomerili v ročnem nogometu in biljardu, drugi pa čas preprosto izkoristili za druženje. Okrog dvanajstih smo se zbrali na kosilu z žara, ter se okrepčali in osvežili za nadaljevanje. Sledil je namreč še športni finale in za konec kviz, v katerem se je v poznavanju Teološke fakultete pomerila skupina študentov proti skupini zaposlenih. Končni izid: zmaga študentov! V športnem turnirju pa smo si zmago delili – v odbojki so slavili študentje, v nogometu pa ekipa zaposlenih. Sodelujočim v kvizu, prvo-, drugo- in tretjeuvrščenim v športnem turnirju smo podelili še nagrade ter s tem zaključili uradni del našega druženja.


Dan je minil z naklonjenostjo zares lepega vremena za kar hvala Bogu, vsem vam pa za udeležbo in pomoč pri izvedbi dogodka, naslednje leto pa spet ponovimo. :)


Mirjam Jeglič, precednica ŠS Teof UL
 

Vabimo vas k ogledu fotogalerije, za katere se zahvaljujemo študentkama Lizi Primc in Moniki Gril.