Objavljeno: 6.10.2021 | Posodobljeno: 6.10.2021 | Dogodek: 13.10.2021 ob 12:00: Zavod sv. Stanislava

V sredo, 13. oktobra 2021, od 12.00 do 14.00,  bo v prostorih Zavoda Sv. Stanislava in v okviru  evropskega projekta EDUC8 potekala pripravljalna delavnica za osnovnošolske in srednješolske učitelje naslednjih predmetov: zgodovina, državljanska vzgoja, verstva in etika, vera in kultura, družboslovje in podobno.

 Projekt EDUC8 je interdisciplinarni projekt namenjen oblikovanju vsebin proti radikalizaciji in polarizaciji mladine. Projekt EDUC8 ponuja verske in etične izobraževalne programe za osnovne in srednje šole ter je digitalno prilagojen za spletne in tablične platforme. Celoten program je zasnovan na konceptu pripovedovanja zgodb in osebne refleksije otrok in mladih ob poglabljanju lastnih izročil in spoznavanju bogastva izročil drugih religij in svetovnih nazorov.

Cilj delavnice je seznaniti učitelje s cilji projekta in jih seznaniti z učnim gradivom za učence. Izdelke projekta EDUC8 lahko najdete na spletnem naslovu: http://reduc8.eu (uporabite Chrome ali Firefox). Za več informacij o metodologiji in ciljih projekta obiščite https://project-educ8.eu.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Slovenski partnerji na projektu EDUC8

Vojko Strahovnik, Roman Globokar, Matej Purger in Mateja Centa

Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta

Zainteresirani se lahko obrnete na Mateja Purgerja (matej.purger@teof.uni-lj.si).