Dr. Gabriel Kavčič (Sveti Sedež - Mestna država Vatikan) je po maturi na Škofijski gimnaziji Vipava vpisal na Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani in vstopil v ljubljansko Bogoslovno semenišče. Študij je po treh letih nadaljeval na Papeški Univerzi Gregoriana v Rimu in ga leta 2016 tudi zaključil.

Po mašniškem posvečenju leta 2017 je specialistični študij nadaljeval v Rimu, na Papeškem inštitutu za moralno teologijo Alphonsianum. Po opravljeni licenci iz moralne teologije na temo naravnega prava pri Johnu Finnisu (La legge naturale nel pensiero di John Finnis) je na isti Akademiji z oceno Summa cum laude (100/100) leta 2022 ubranil tudi doktorsko nalogo z naslovom La dottrina dell'intrinsece malum alla luce di Amoris Laetitia [sl. "Vpliv apostolske spodbude Radost ljubezni na nauk o dejanjih, zlih samih v sebi"].

Oktobra istega leta je bil izvoljen v naziv asistenta pri Katedri za moralno teologijo, kot duhovnik Koprske škofije pa nastopil službi vikarja v Župniji Vipava in profesorja predmeta Vera in kultura na Škofijski gimnaziji Vipava.

Od aprila 2023 opravlja tudi službo tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference.

Ni obvestil.