Hieronymus noster: mednarodni simpozij ob 1600 letnici Hieronimove smrti

Objavljeno: 31.1.2019 | Posodobljeno: 16.10.2019 | Dogodek: 23.10.2019: Ljubljana, Dvorana SAZU

Teološka fakulteta (Inštitut za patristične študije Viktorinianum), v sodelovanju z drugimi domačimi tujimi institucijami (Slovenska akademija znanosti in umetnosti; univerze v Ljubljani, Gradcu in Varšavi; Srednjeevropska univerza na Dunaju – CEU); mednarodna mreža Europa Renascens; projekt DANUBIUS – Université de Lille in Institut des Sources chrétiennes) pripravlja mednarodni znanstveni simpozij ob 1600‐letnici Hieronimove smrti z naslovom Hieronymus noster. Potekal bo v prostorih SAZU (Novi trg, Ljubljana) in sicer med 23. in 26. oktobrom 2019.

Na simpoziju, ki bo združeval različne tematike kot so eksegeza, teologija, zgodovina, klasična filologija, arheologija ipd., bo nastopilo več kot 100 domačih in tujih predavateljev iz 18-ih držav. Program je na voljo na tej povezavi.

Slavnostno odprtje simpozija s pozdravnimi nagovori, recitalom Hieronimovih pisem v latinščini in glasbo (koralni zbor Akademije za glasbo UL pod vodstvom prof. Toneta Potočnika) bo potekalo v sredo, 23. 10. 2019, z začetkom ob 17. uri v atriju ZRC SAZU (Novi trg 2, 1000 LJ).

Častno pokroviteljstvo nad simpozijem je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem