Drugostopenjski magistrski študijski program Zakonski in družinski študiji

Študij Zakonskih in družinskih študijev največ poudarka daje predvsem humanističnim oz. filozofskim, etičnim, duhovnim, teološkim in religioznim koncepcijam življenja, medosebnih odnosov in daje magistrom zakonskih in družinskih študijev široko osnovo s tega področja za nadaljnje izobraževanje in delo. V svoji interdisciplinarnosti pa se jasno osredotoča tudi na področje družboslovnih ved (psihologija).

Zaradi svoje interdisciplinarnosti študij močno posega na področje psihoterapije (področje družbenih ved, ožje področje psihologije), družinskega in zakonskega svetovanja (področje zdravstva in sociale, podrobno področje socialnega dela in svetovanja). V okviru študija študenti izbirajo med dvema smerema in sicer Zakonska in družinska terapija ter Svetovalno in preventivno delo z zakonci in družinami.

Program pripravi diplomante/diplomantke za profesionalne kariere, povezane z delom z družinami, pari, mladimi, predšolskimi in šolskimi otroki in starostniki tako v domačem, v cerkvenem, kot tudi skupnostnem okolju.

Osnovne informacije:

Kraj izvajanja: Ljubljana in Maribor
Kreditne točke: 120
Trajanje: 2 leti
Strokovni naziv: magister/magistrica zakonskih in družinskih študijev.

Kompetence:

Hermenevtične, teoretične, socialne, praktične in komunikacijske

Zaposljivost:

Diplomante in diplomantke pripravi za zaposlitve v agencijah in organizacijah, ki služijo otrokom, mladostnikom, družinam in odraslim; npr. na področju vodenja, razvijanja, koordiniranje raznih razvojnih programov, družinskega in zakonskega svetovanja, družinskega vključevanja in svetovanja v šolstvu in vzgojno varstvenih zavodih, starševskih in družinskih edukacijskih programov, starševskih konferenc, raziskovanja družinskih in zakonskih pojavov (tudi večgeneracijsko in longitudinalno), programov skupnostne pomoči, staranja prebivalstva, svetovanja pri družinskih problemih zaradi različnih kulturnih ozadij, sodelovanja pri načrtovanju kariere in usklajevanju kariere z družino, pomoči pri kriznih situacijah, sodelovanja pri bolnišnični oskrbi, načrtovanju politik na področju družinskega in zakonskega življenja ter drugih podobnih neprofitnih področjih. Program tudi usposablja za nadaljnje izobraževanje na področju svetovanja, podpore družini, psihoterapije, zakonske in družinske terapije, socialnega dela in drugih.

Povezave:

Predstavitveni zbornik (od 2016/2017 dalje)

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem