Duhovno izpopolnjevanje

Enoletni študijski program obsega 40 ECTS, izvaja se dve leti. Program prinaša poglobljeno znanje s področja sodobne in svetopisemske duhovnosti, duhovnosti cerkvenih očetov, krščanskih Cerkva in sodobnih duhovnih gibanj ter s področja duhovnosti v bogoslužju, literaturi, glasbi in filmu. Seznanja z duhovnostjo duhovnikov, posvečenih oseb, laikov, samskih in poročenih. Velik del programa je posvečen praktičnemu uvajanju v duhovnost.

V študijski program so vabljeni vsi, ki želijo: poživiti teološko-duhovno znanje in delo z ljudmi, strokovno okrepiti delo pričevanja v veri, odkrivati srčiko nove evangelizacije in pastoralne prenove v Cerkvi na Slovenskem, bolj celostno odgovoriti na pastoralne izzive, postati osebni duhovni spremljevalec in voditelj manjših skupin (molitvene, biblične, zakonske ipd.), postati usposobljen za vodenje duhovnih programov v okviru župnije, v domovih duhovnosti in v drugih cerkvenih in kulturno-prosvetnih ustanovah.

Osnovne informacije:

Kraj izvajanja: Ljubljana
Kreditne točke: 40
Trajanje: 2 leti

Kompetence:

metodološke, hermenevtične, sintezne, socialne, jezikovne, individualne.
 

Predstavitveni zbornik (2019/2020)

Opis programa (plakat)

Zloženka

Vabimo vas, da si ogledate, kaj so o samem programu povedali voditelj in udeleženci.
Ogled video predstavitve

Odmevi slušateljev programa in nekatere informacije o njem (Blog)

POGOVOR O PROGRAMU DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE

Ognjišče / Petkov večer / 2017 08 04

Utrip Cerkve na Slovenskem / utrip 2015 06 30
Utrip Cerkve na Slovenskem / utrip 2015 06 28
Utrip Cerkve na Slovenskem / utrip 2014 07 08

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem