Objavljeno: 9.11.2022 | Posodobljeno: 9.11.2022

Vas zanima, kako se najbolje pripraviti na iskanje študentskega dela ali zaposlitve? Morda razmišljate o lastni podjetniški poti oziroma vas vleče k uresničitvi kakšne svoje ideje ali hobija? Vas mika študijska izmenjava ali opravljanje prakse v tujini?

Karierni centri Univerze v Ljubljani tudi v študijskem letu 2022/2023 povezujejo nekatere svoje dejavnosti v karierne poti. Te združujejo razne dogodke, ki jih organizirajo z določenih področij, predloge dodatnih informacij, znanj in veščin za lažjo podporo pri uresničevanju svojih interesov.

Trenutno se lahko študentke in študenti Univerze v Ljubljani podate na:

  • Karierno potko: Poišči si ZDR (Zdravo Delovno Razmerje)

Pri iskanju službe (tako v primeru študentskega dela kot redne zaposlitve) se pogosto srečamo z vprašanji, kje in kako začeti, kako se organizirati, kje si sploh želimo delati, kaj nas veseli ipd. Z vključitvijo na karierno potko boste dobili odgovore na ta vprašanja ter pridobili uporabna znanja, ki vam bodo olajšala iskanje zaposlitve. Prijavite se v POPR-u.

  • Mednarodno potko - Postani VIP (Very International Person)

Mednarodna potka je odlična priložnost, da si pripravite načrt, kako se boste lotili morebitnega odhoda v tujino, ne glede na to, ali greste na študijsko mobilnost ali si boste pridobivali delovne izkušnje na praksi, poletnem delu. S postajami na potki se lahko udeležite dogodkov, na katerih vam bomo predstavili različne možnosti štipendij, kako napisati svoj CV v angleščini, kako si poiskati prakso v tujini in kako odkriti svoje kompetence, ki jih lahko zapišete v motivacijsko pismo. Prijavite se v POPR-u.

  • Podjetniško potko: Vse za BDP (Bodoče Dobre Podjetnike)

Če razmišljate o svoji podjetniški poti, uresničitve lastne ideje ali vas zanimajo zgolj te vsebine, predlagamo, da stopite na podjetniško potko. Ta vas popelje med raznovrsten nabor vsebin in delavnic, ki vam bodo v pomoč pri spoznavanju podjetništva in pridobivanju kompetenc, potrebnih za podjetništvo. Prijavite se v POPR-u.

Več o potkah si preberite tukaj.