Mednarodna znanstvena konferenca Etične implikacije enega Boga

Objavljeno: 10.10.2018 | Posodobljeno: 12.10.2018

Spoštovani!

Teološka fakulteta organizira Mednarodno znanstveno konferenco, Etične implikacije enega Boga, ki bo potekala od četrtka, 18. oktobra do sobote 20. oktobra 2018 v Duhovnem središču sv. Jožef, v Celju. 


Na konferenci bodo nastopili ugledni domači in tuji poznavalci tematike. Glavno predavanje bo imel prof. dr. Didier Pollefeyt, mednarodni ugledni katoliški teolog, ki poučuje na Fakulteti za teologijo in religiologijo Katoliške Univerze v Leuvenu v Belgiji. V svojih raziskovalnih se dotika področij, ki se navezujejo na etično in teološko analizo holokavsta in temeljev etike ter teologije po Auschwitzu. Prav tako ga zanima analiza vprašanja zla, krivde, spomina, odpuščanja in sprave ter srečanje med judovstvom in krščanstvom, kakor tudi drugimi verstvi. Prof. dr. Didier Pollefeyt je med drugim tudi predstojnik Centra ta etiko miru na omenjeni fakulteti. 


Glavno predavanje z naslovom Nacizem kot napad na monoteizem: etika po holokavstu,  bo na sporedu v soboto, 20. 10. 2018, od 9.15 do 10.15 ure.


Prisrčno vabljeni!

 

- Vabilo na konferenco
- Program konference

- Knjižica s povzetki predavanj 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem