Erasmus+ Mobilnost

* Erasmus intern.org

* EURES JOB 

*GoingGlobal

*Praxis

*Aiesec

*IAESTE

ERASMUS + ŠTIPENDIJA 2019/2020


Erasmus+ izmenjava mora trajati najmanj 3 polne mesece in lahko traja največ 12 mesecev, vendar je letošnji maksimum finančne dotacije omejen na 5 mesecev za tiste, ki gredo na izmenjavo za 1 semester in na 10 mesecev za tiste, ki gredo na izmenjavo za 2 semestra. Pri tem morate biti pozorni na pravilo, da lahko vsak študent koristi status Erasmus študenta do največ 12 mesecev (oz 24 mesecev za enovite študijske programe) na posamezno študijsko stopnjo, ne glede na to ali gre za izmenjavo ali prakso in ne glede na to ali za to obdobje prejema Erasmus+ finančno dotacijo ali ne.
 
Na izmenjavi mora vsak študent opraviti vsaj za 20 ECTS študijskih obveznostih na semester, ki se mu bodo po vrnitvi na domači članici priznale.
 
Tisti študenti, ki greste na izmenjavo z namenom priprave diplomskega/magistrskega dela oz. ne boste v tujini na izmenjavi pridobili vsaj 20 ECTS, ste omejeni na 3 mesece Erasmus+ finančne pomoči in dodatkov.
 
Skrajni rok za popolno prijavo je 15.10.2019 za tiste, ki greste na izmenjavo v prvem semestru ali za celo leto ter 15.3.2020 za tiste, ki greste na izmenjavo v drugem semestru, vendar je pogoj za upravičeno izplačilo, da bo izvedeno pred odhodom na mobilnost, zato vas pozivam, da spletno prijavo izpolnite in naložite vse obvezne dokumente čim prej in ne kasneje kot 10 delovnih dni pred odhodom!
 
KRATKA NAVODILA ZA SPLETNO PRIJAVO:
Najprej si pripravite vse obvezne dokumente, ki jih boste morali priložiti k vaši spletni prijavi (scan v pdf, jpg ali drugi ustrezni obliki, če dokument obsega več strani, naj bo shranjen kot en file, npr. zip file, posamezen dokument ne sme presegati 2MB):
·         Potrdilo o sprejemu (to je lahko sprejemno pismo ali mail, ki ste ga prejeli od tuje institucije, lahko je tudi z obeh strani potrjen LA),
·         Learning Agreement oz študijski sporazum, kjer so vpisani predmeti oz obveznosti ter kreditne točke, ki jih nameravate med izmenjavo opraviti in predmeti oz. obveznosti ter kreditne točke, ki se vam bodo doma po vrnitvi priznale (LA mora biti podpisan z vseh treh strani, torej mora vsebovati podpis študenta, podpis domačega Erasmus+ koordinatorja in podpis tujega Erasmus+ koordinatorja. V kolikor zaradi objektivnih razlogov študent ni mogel pridobiti podpisa tujega Erasmus+ koordinatorja, mora obvezno v roku 15 dni po pričetku mobilnosti v spletno prijavo ponovno naložiti LA, podpisan tudi s strani tujega koordinatorja)
·         Kopija vaše bančne kartice, samo stran, kjer je razvidna številka vašega TRR,
·         Potrdilo o vpisu za leto 2019-2020, (če pričnete z mobilnostjo še pred možnostjo vpisa na UL, lahko izjemoma naložite potrdilo o izpolnjevanju pogojev za vpis v višji letnik, ki vam ga izda vaša fakulteta. Tisti, ki se v letu 19-20 vpisujete na višjo stopnjo študija in pričnete z mobilnostjo pred vpisom na višjo stopnjo, lahko izjemoma naložite Potrdilo o vpisu za 2018-2019 TER Izjavo, da nam boste do 10.10.2020 posredovali Potrdilo o vpisu za 2019-2020 in da se zavedate, da boste v obratnem primeru morali prekiniti z Erasmus+ mobilnostjo IN vrniti vsa prejeta sredstva),
·         Rezultat OLS spletnega jezikovnega preverjanja (obvezno za tiste, katerih glavni jezik izmenjave je vključen v OLS)
 
·         Veljavna Odločba Centra za socialno delo (velja le za tiste, ki ste upravičeni do spodbude)
 
Do prijave dostopate na: https://studij.uni-lj.si/finpomoc/finpomoc_prva.asp
 
Najprej je potrebno izpolniti podatke pod:
https://studij.uni-lj.si/finpomoc/rdec_kvadratek.gifREGISTRACIJA ZA ZAČETEK UPORABE APLIKACIJE.
Prijavo lahko oddate samo študenti, ki ste bili na vaših fakultetah izbrani za Erasmus+ izmenjavo v letu 2019-2020 (prijava že ima bazo vaših imen in nekaterih podatkov), zato je pomembno, da informacije napišete točno in natančno, saj vas drugače prijava ne bo spustila naprej (pazite, da uporabite vpisno številko, kot ste jo imeli ob prijavi, pozimi letos). Prav tako vas sistem prepozna le po obdobju, za katerega ste se prvotno prijavili. Če ste med tem že spremenili semester odhoda ali izmenjavo skrajšali iz dveh semestrov na enega, potem morate ob registraciji izbrati prvotno obdobje, ter nam javiti spremembo, da jo mi ročno popravimo. Šele potem nadaljujete s prijavo. Ko boste vnesli vse obvezne podatke (označene z *) in pritisnili potrdi, se vam bo izpisala koda, ki jo nato vnesete v drugo okno na vrhu strani  »APLIKACIJA ZA ODDAJO PRIJAVE (SAMO ZA ŽE REGISTRIRANE UPORABNIKE)« in vpišete še svoj rojstni datum ter nato pritisnete PRIJAVA. Kodo si shranite, ker jo boste potrebovali za naslednje dostope.
Nato v zavihku PRIJAVA, ki ga najdete na levi strani zaslona izpolnite vse zahtevane podatke. Pod zavihkom ZAHTEVANE PRILOGE K PRIJAVI pa naložite obvezne priloge!
Prijavo lahko urejate oz. dopolnjujete večkrat (v tem primeru po vsakem vnosu izberete SHRANI), ko pa jo želite zaključiti (samo v primeru, ko so navedene vse zahtevane informacije in priložene vse obvezne priloge) izberete SHRANI IN POŠLJI.
Ko izberete to možnost, popravki in dopolnila niso več možni!

 

 

PROSIMO, ČE LAHKO VSO POŠTO, VEZANO NA ERASMUS+, POŠILJATE NA NASLOV erasmus@teof.uni-lj.si !

 

 

 

KONTAKTNI OSEBI:

doc. dr. Roman Globokar
koordinator za mednarodno sodelovanje in program Erasmus+
Univerza v Ljubljani
Teološka fakulteta
Poljanska c. 4, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: 01 434 58 42
Fax: 01 434 58 54
Email: roman.globokar@teof.uni-lj.si
 

Uradne ure:
 - Ljubljana: po dogovoru
 - Maribor: po dogovoru

Urška Flisar, mag. relig. in etike 
asistentka  koordinatorja
Univerza v Ljubljani
Teološka fakulteta
Poljanska c. 4, 1000 Ljubljana, Slovenia
Tel.: 031-557-077
Email: urska.flisar@teof.uni-lj.si 


Uradne ure:
 - Ljubljana: po dogovoru
 - Maribor: po dogovoru
 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem