Objavljeno: 15.3.2023 | Posodobljeno: 15.3.2023 | Dogodek: 21.3.2023 ob 13:00: Teološka fakulteta Ljubljana

Izšla je nova publikacija pasijona, izdaja Trpljenje našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki v celoti in dosledno uporablja besedilo iz trenutne izdaje lekcionarjev v slovenskem jeziku (1999/2000).

Vsebino so pregledali trije recenzenti, prav tako je bila poslana na Slovensko liturgično komisijo, kjer so jo pregledali njihovi strokovni sodelavci in podelili oceno nihil obstat. Na podlagi te ocene je Slovenska škofovska konferenca 1. februarja 2023 podala soglasje (imprimatur) za izdajo in javno uporabo pri bogoslužju.

V torek, 21. marca, vabljeni na predstavitev

Predstavitev nove izdaje bo v torek, 21. marca, ob 13. uri, na Teološki fakulteti v Ljubljani, ki bo takrat na voljo brez stroškov poštnine, pevci pa nam bodo tudi zapeli nekaj izsekov iz pričujoče izdaje.

Več o publikaciji, ki je sestavljena iz 7 tiskovin ter vsebuje 3 knjige v trdi vezavi za vlogo Pripovedovalca, za vlogo Kristusa ter za Osebe in množico in 4 zvezke za pevske zbore, si lahko preberete na spletni strani Zavoda za cerkveno glasbo, kjer lahko poslušate tudi posnetek in se po potrebi po njem naučite napeva.