Prejemniki univerzitetnih priznanj 2017

Objavljeno: 04.12.2017 | Posodobljeno: 06.12.2017 | Dogodek: 05.12.2017: Univerza v Ljubljani, Rektorat

Prejemniki svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem

V okviru Tedna Univerze v Ljubljani, ki poteka od 4. do 7. decembra bodo podeljena priznanja zaposlenim in študentom na Univerzi, ki se s svojimi posebnimi dosežki in uspehi odlikujejo in pomembno prispevajo k odličnosti in ugledu Univerze.

Med prejemniki nagrad so tudi zaposleni Teološke fakultete.

V torek, 5. decembra 2017 bo na slavnostni seji Senata doc. dr. Samo Skralovnik prejel svečano listino mladim visokošolskim učiteljem in visokošolskim sodelavcem.

Doc. dr. Samo Skralovnik, rojen 29. junija 1985, je leta 2009 diplomiral na Teološki fakulteti UL in Filozofski fakulteti UM ter isto vpisal doktorski študij na Teološki fakulteti UL, kjer je leta 2015 doktoriral s semantično študijo izbranih hebrejskih korenov Pomen in interpretacija poželenja v deseti Božji zapovedi (2 Mz 20,17). Vse od leta 2013, ko se je zaposlil kot asistent pri Katedri za Sveto pismo in judovstvo na TEOF, je vključen v raziskovalni program Judovsko-krščanski viri in razsežnosti pravičnosti, v okviru katerega je nadaljeval svoja raziskovanja hebrejskih, judovskih in apokrifnih tekstov in izsledke objavil v vrhunskih znanstvenih revijah doma in v tujini. Njegov doktorat bo v knjižni obliki objavila založnika hiša Brill iz Nizozemske, najpomembnejša založba za znanstveno raziskovanje Svetega pisma. Maja leta 2017 ga je senat TEOF izvolil za docenta za področje bibličnega študija in judovstva. Doc. dr. Skralovnik se je v sorazmerno kratkem obdobju svoje zaposlitve na fakulteti izkazal kot izredno marljivega, požrtvovalnega in prodornega raziskovalca, izvrstnega organizatorja in sposobnega pedagoga. V letu 2014 je organiziral mednarodni ekumenski simpozij Teologija v dialogu z več kot 50 sodelujočimi, od leta 2015 je tudi pomočnik glavnega in odgovornega urednika znanstvene revije Ekumenskega inštituta Teološke fakultet Edinost in dialog. V svojih znanstvenih in strokovnih publikacijah je dokazal visoko strokovno usposobljenost, motiviranost, požrtvovalnost in inovativnost. Vse to mu omogoča jasno argumentacijo in konstruktivno soočenje s kritičnimi vprašanji. Za svojo pedagoško delo je marca 2017 prejel tudi odlikovanje Študentskega sveta TEOF za najboljšega asistenta leta.

Na isti dan bo ga. Irena Gajič prejela priznanje strokovnim delavcem Univerze v Ljubljani.

Gospa Irena Gajič je bila do svoje upokojitve septembra letos tajnica Enote in vodja referata v Mariboru. Pri svojem delu, ki ga je vseh 22 let opravljala z izjemno predanostjo in ljubeznijo, se je izkazala za suvereno, natančno in zanesljivo sodelavko. Imela je pomembno povezovalno vlogo s partnerskimi fakultetami, predvsem pa je izstopala s svojo toplino in srčnostjo ter prijaznim odnosom do študentov in zaposlenih

V četrtek, 7. decembra pa bo študentka Lucija Rožman prejela priznanje študentom za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Lucija Rožman je študentka petega letnika enovitega magistrskega študijskega programa Teologija. Ob študiju z odliko je izdelala ročni prepis Svetega pisma, ki mu v zadnjem času tudi v mednarodnem prostoru ni para. Za prepis s kaligrafskim peresom in posebej oblikovanimi inicialkami na 1690 strani je potrebovala 1555 ur. Teža prepisanega Svetega pisma, ki je ročno vezano in napisano na papirju iz 100 % bombaža z dokumentnim črnilom, je 8,8 kg!

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Fotografije in video celotne svečanosti na spletni strani UL.

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem