Sodelujte pri raziskovalnem projektu!

Objavljeno: 30.6.2021 | Posodobljeno: 30.6.2021

Vir: Pixabay

Pričenja se raziskava o karierni poti učiteljev s poudarkom na obdobju uvajanja v pedagoški poklic. Raziskava se osredotoča na želje in potrebe učiteljev začetnikov ter izkušenih učiteljev. Vprašalnik bo na spletu dostopen do 17. septembra 2021.

Teološka fakulteta (UL TEOF) je partnerica znotraj mednarodnega projekta LOOP – Opolnomočenje učiteljev, v katerem sodeluje 13 organizacij iz 7 držav. V prvi fazi projekta konzorcijski partnerji izvajajo raziskavo o obstoječih programih uvajanja in mentorstva ter njihovem izvajanju po državah, ki sodelujejo v projektu. Vprašalnik je namenjen učiteljem začetnikom, izkušenim učiteljem in predstavnikom vodstev šol v partnerskih državah. Povratne informacije zbiramo z namenom, da bi bolje razumeli njihovo perspektivo in na osnovi tega oblikovali nove programe uvajanja in mentorstva.


VPRAŠALNIK


Učitelje in vodstvene delavce v šolah lepo vabimo k izpolnjevanju vprašalnika. Prosimo vas, da vprašalnik delite s svojimi znanci in sodelavci ter nam tako omogočite, da dobimo kar najbolj celovito sliko realnega stanja.  

Glavni cilj projekta je pripraviti podlago za oblikovanje sistemskih rešitev, ki bodo spodbujale celovito karierno rast učiteljev. Projekt temelji na mentorskih dejavnostih v podporo poklicnemu razvoju učiteljev začetnikov. V okviru projekta bomo razvili, izvajali in preverjali program uvajanja.

Partner projekta je tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki bo na podlagi rezultatov projekta kasneje pripravil konkretne prilagoditve in spremembe na tem področju.
 

Hvala za sodelovanje!

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem