Objavljeno: 17.11.2022 | Posodobljeno: 17.11.2022

Univerza v Ljubljani bo med 21. in 25. novembrom gostila teden zveze EUTOPIA. Pripravili so pester program za študentke in študente, raziskovalke in raziskovalce, profesorice in profesorje, druge akademike in ostale ključne članice in člane zveze EUTOPIA. Število mest za posamezne dogodke je omejeno, zato se je nanje potrebno pravočasno registrirati.

Slogan tokratnega tedna zveze EUTOPIA je univerza prihodnosti, vesolje priložnosti. V njem se skriva srž delovanja zveze EUTOPIA in pomen njene vloge pri ustvarjanju transnacionalnega izobraževalnega prostora, kjer članice in člani zveze v sodelovanju z družbenimi akterji razvijajo nove načine za dosego trajnostno zavedne prihodnosti vsakega izmed nas. Zveza EUTOPIA ima pri tem vlogo trajnostne univerze, ki stremi k premišljevanju o družbenih spremembah in spodbuja študente in osebje k razumevanju pomembnosti trajnostnega razvoja. Zveza EUTOPIA je več kot le inkubator idej, je gonilo sprememb, ki pomaga pri oblikovanju boljše prihodnosti za vse. Tekom tedna bo na voljo veliko priložnosti za sodelovanje v koristnih razpravah, kot tudi za navezovanje stikov in mreženje med zabavnim programom, ki so ga pripravili za udeleženke in udeležence.

Tekom pet dnevnega programa se bodo zvrstili strokovnjakinje in strokovnjaki, ki bodo predstavili svoje področje delovanja in ga umestili v širši sociokulturni prostor. Med drugim se nam bodo pridružile prof. dr. Maruša Bradač, izr. prof. dr. Lela Mélon in prof. dr. Pippa Norris, ki bodo z udeleženci delile prebojne ideje s svojih področij raziskovanja. 

Večina dogodkov bo potekala v hibridni obliki, zato jim lahko sledite tudi preko spleta. Za več informacij o posameznih dogodkih, gostih in registraciji si oglejte uradno spletno stran tedna zveze EUTOPIA v Ljubljani.