Spominska žalna slovesnost

Objavljeno: 21.5.2020 | Posodobljeno: 27.5.2020

Foto: Ivan Rampre

Društvo Združeni ob Lipi sprave in UL Teološka fakulteta sta pripravila spominsko žalno slovesnost na dan umora prof. dr. Lamberta Ehrlicha in študenta Viktorja Rojica. 

Spominska žalna slovesnost je potekala v torek, 26. maja, ob 17. uri, na Streliški, na kraju umora. Tam se je zbralo okrog 60 udeležencev, ki so slovesnost nadaljevali na dvorišču UL Teološke fakultete in pred spomenikom Ehrlichu zapeli himno. Nato je v imenu UL TEOF pozdravil p. dr. Mari Osredkar, predstojnik Katedre za osnovno bogoslovje, Ehrlichov naslednik, ter v imenu TEOF položil venec k spomeniku.

Sledil je govor prof. Juhanta, ki je o prof. dr. Ehrlichu povedal: "Še danes pa komaj kak Slovenec doma ve, kdo je bil ta asketski duhovnik, profesor, neutrudni delavec za narod, državnik, videc in spodbujevalec samostojne Slovenije. Ni bil v ospredju, čeprav je usmerjal odločilne korake narodovega življenja v svojem času."

Celotni govor prof. Juhanta si lahko preberete tukaj.

Slovestnost se je zaključila z molitvijo in pesmijo za pokoj rajnih. 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem