Sprejem nj. em. kardinala Giuseppeja Versaldija na Teološki fakulteti

Objavljeno: 29.11.2019 | Posodobljeno: 29.11.2019

Spoštovani,

obveščamo vas, da je v četrtek, 28. novembra 2019, potekal sprejem nj. eminence kardinala Giuseppeja Versladija. Perfekta Kongregacije za katoliško vzgojo in njegovo spremstvo,  je v prostorih Teološke fakultete v Ljubljani,  sprejel g. dekan, prof. dr. Robert Petkovšek s prodekanoma, tajnikom ter nekaterimi zaposlenimi. 

Kardinal Versaldi se je udeležil tudi 100-obletnice Teološke fakultete UL, kjer je bil eden izmed slavnostnih govornikov. 

V petek, 29. novembra 2019, se je kardinal Versaldi mudil na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) kjer se je sestal z ministrom Jernejem Pikalom. Zahvalil za vso podporo, ki jo država namenja delovanju katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanov, ter izpostavil njihov pomen. Ob tem je visoki gost poudaril tudi vlogo teološkega študija v Sloveniji, ki letos obhaja 400 let svojega delovanja, in izrazil podporo celoviti ureditvi zasebnega katoliškega šolstva tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Kardinala Versaldija so na omenjenem srečanju spremljali apostolski nuncij v Republiki Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich in ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore.

V galeriji si lahko ogledate fotografije iz sprejema na Teološki fakulteti UL!

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem