Teološka fakulteta odgovarja na koronavirus

Epidemija COVID-19 nas je zadela nepripravljene, v nepričakovanem obsegu in na nepričakovan način. Posledice se čutijo: zaustavila se nista samo naše vsakdanje življenje ali ekonomija na svetovni ravni – dotaknile so se nas v naši notranjosti in v naših medsebojnih odnosih. Globoko v nas odpirajo vprašanja o načinu in kakovosti našega bivanja, o načrtovanju prihodnosti in našega skupnega bivanja, obenem prenašajo na človeštvo strah in breme.

Kako so se s podobnimi stiskami srečevali naši predhodniki? Kakšne odgovore in sredstva imamo danes v rokah, da bi zaživeli kot novi človek? Kaj naredimo, da bi ustvarili bolj varno, bratsko prihodnost?

Na ta vprašanja iščemo odgovore sodelavci in študenti Teološke fakultete Univerze v Ljubljani. Iščemo jih na področjih, kakor so duhovno, svetopisemsko, teološko, psihosocialno ali terapevtsko-družinsko. Naše poslanstvo je poslušati, svetovati in odpirati pota. 

Obiskovalcem naše spletne strani želimo, naj jim vrstice na teh straneh odpirajo pota k pogumnemu prenašanju trenutnih stisk ter jih spodbudijo k velikonočnemu upanju in vsemu dobremu.

Skupina UL TEOF za blaženje in odpravljanje stisk epidemije COVID-19


DUHOVNA POMOČ

SVETOPISEMSKI NASVETI

PSIHOSOCIALNA IN DRUŽINSKO-TERAPEVTSKA PODPORA

ZASTAVITE NAM VPRAŠANJE – ISKALI BOMO ODGOVOR

DRUGI PRISPEVKI PREDAVATELJEV TEOLOŠKE FAKULTETE

PRISPEVKI ŠTUDENTOV TEOLOŠKE FAKULTETE

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem