Enoviti magistrski študijski program druge stopnje Teologija

Teologija je interdisciplinaren študij, ki združuje druge humanistične vede, kot so zgodovina, antropologija, filozofija, kulturologija, arheologija, biblične vede, psihologija, sociologija, vzgojne in retorične vede itd... Gre za študij z dolgo tradicijo, ki vključuje široko klasično izobrazbo, da bi tako lažje razumeli človeka v luči teoloških dognanj tako iz primarnih virov kot tudi iz tradicije teoloških ved. Študijski program Teologija je temeljni program Teološke fakultete, ki ga nadaljujemo v duhu tradicije in povezanosti s potrebami okolja in delodajalcev (Slovenske škofovske konference in redovnih skupnosti Slovenije).

Osnovne informacije:

Kraj izvajanja: Ljubljana
Kreditne točke: 300
Trajanje: 5 let
Strokovni naziv: magister / magistrica teologije. Okrajšano: mag. teol.

Teologija je interdisciplinaren študij, ki združuje druge humanistične vede, kot so zgodovina, antropologija, filozofija, kulturologija, arheologija, biblične vede, psihologija, sociologija, vzgojne in retorične vede itd... Gre za študij z dolgo tradicijo, ki vključuje široko klasično izobrazbo, da bi tako lažje razumeli človeka v luči teoloških dognanj tako iz primarnih virov kot tudi iz tradicije teoloških ved. Študijski program Teologija je temeljni program Teološke fakultete, ki ga izvajamo v duhu tradicije in povezanosti s potrebami okolja in delodajalcev (Slovenske škofovske konference in redovnih skupnosti Slovenije).

Kompetence:

Hermenevtične, teoretične, socialne, pedagoško-izobraževalne, praktične in komunikacijske

Zaposljivost:

Diplomanti so s pridobljenimi kompetencami zaposljivi v okviru dejavnosti katoliške Cerkve, v svojih redovnih skupnostih in tudi v širšem prostoru kulturnega, družbenega in političnega življenja. Po pridobljeni ustrezni andragoško pedagoški izobrazbi so kandidati zaposljivi kot učitelji predmetov kot so Spoznavanje vere, Verstva in etika in Vera in kultura v osnovni šoli ter Vera in kultura v srednji šoli. Prav tako lahko po ustrezni andragoško pedagoški izobrazbi delujejo v dijaških domovih kot vzgojitelji. Program omogoča nadaljevanje študija v doktorski šoli ali raznih programih izpopolnjevanja.

Predstavitveni zbornik (2021/2022)

Skrbnica programa: izr. prof. dr. Maria Carmela Palmisano.

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem