Objavljeno: 14.3.2023 | Posodobljeno: 21.3.2023

Univerza v Ljubljani (UL) je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije dosegla dopolnitev razpisa in podaljšanje roka za vpis v dodiplomske in enovite študijske programe v študijskem letu 2023/2024. Sedaj bo dveletni prehodni rok za spremenjene vpisne pogoje veljal tudi za UL, prijavni rok za vpis v letošnjem letu pa se bo podaljšal za teden dni, to je do 27. marca 2023.

Univerza v Ljubljani je bila zaradi strogih zahtev Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu - Nakvis za nujno akreditacijo študijskih programov v letošnjem letu prisiljena zaostriti pogoje za vpis na več študijskih programov glede na smer predhodne izobrazbe. Konkretno so se spremenili pogoji za vpis dijakov s poklicno maturo in opravljenim petim predmetom v univerzitetne študijske programe. 

Univerza je zato Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije pozvala k ukrepanju, ki bo odpravilo krivično stanje za posamezne dijake in dijakinje iz prihajajoče generacije, in zagotovilo enakopravne pogoje za vpis na nacionalni ravni. Tako boste imeli vsi dijaki in dijakinje v Sloveniji enake možnosti pri izbiri študija.