Objavljeno: 20.12.2021 | Posodobljeno: 20.12.2021 | Dogodek: 11.12.2021 ob 14:30: Preko aplikacije ZOOM

V soboto, 11. decembra 2021, je potekala Mednarodna znanstvena konferenca BREATHING AND SPIRITUALITY, ki jo je organizirala UL TEOF.

Na njej je sodelovalo devet predavateljev z različnih univerz in držav. Poleg organizatorjev so bili še Djurica Pardon (HR), Vassilios Bebis (ZDA, GR), Wojciech Zyzak (PL), Ahmet Türkan (TR), Stanislaus Alla (IN), Erika Zelko (SLO, AT), Tone Svetelj (ZDA, SLO). 

Na prvi pogled se zdi, da je dihanje nekaj tako naravnega in vsakdanjega, in da ni potrebe poglabljati se v njegov pomen za človekovo življenje in njegovo duhovnost. Toda predavanja so jasno pokazala, da lahko ozaveščanje dragocenosti dihanja in življenje v skladu z njim postane vir globljega in celostnega duhovnega življenja ter delovanja v vsakdanjem življenju. Dihajmo torej Življenje in ga živimo na polno (Ps 150,6; Jn 10,10).

Organizacija: Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta (Inštitut za moralno teologijo in duhovna vprašanja sodobne kulture; Raziskovalni program P6-0269: Etično-religiozni temelji in perspektive družbe in religiologije v kontekstu vzgoje in nasilja)

Knjižica