Vabilo na posvet: Kako preprečiti izumrtje slovenskega naroda?

Objavljeno: 18.05.2018

Državni svet RS vabi na posvet, ki bo potekal v četrtek, 24. maja 2018, ob 9.30 uri, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Posvet je namenjen pojasnitvi slovenskega demografskega stanja in projekcij slovenskim medijem, množicam in političnim odločevalcem, na podlagi predstavitev strokovnih analiz demografske tematike in s ciljem krepitve zavedanja o njeni pomembnosti. 

Posvet bodo povezovali prof. dr. Matjaž Gams, državni svetnik, predstavnik raziskovalne dejavnosti, prof. dr. Janez Malačič z Ekonomske fakultete UL in psihologinja Ajda Svetelšek z Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje. 

V priponki prilagamo program posveta. Svoje strokovne prispevke bosta prestavila tudi doc. dr. Mari Jože Osredkar (Katoliški nauk o družini) in doc. dr. Tadej Strehovec (Prihodnost pripada verskim skupnostim: Pozitivni vpliv religij na rodnost).

Organizatorji naprošajo, da svojo udeležbo potrdite do torka, 22. 5.2018, na elektronski naslov nusa.zupanec@ds-rs.si in pri tem navedete ime, priimek in naslov stalnega bivališča. 

Vabljeni!

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem