Objavljeno: 20.11.2023 | Posodobljeno: 20.11.2023 | Dogodek: 23.11.2023 ob 09:00: Cukrarna, Ljubljana

Center za na človeka osrediščeno etiko umetne inteligence (UL TEOF) vljudno vabi na mednarodno znanstveno konferenco z naslovom Human Centred AI Ethics: SEEING THE HUMAN IN THE ARTIFICIAL.

Cilj konference je spodbujati interdisciplinarni dialog med različnimi znanstvenimi področji pri iskanju odgovorov na številne izzive, ki jih prinašajo umetna inteligenca in druge nove tehnologije. Na konferenci, ki bo potekala v angleščini, se bo v dveh dneh zvrstilo 14 govorcev iz petih držav, ki bodo predstavljali prispevke s področji filozofije, teologije, računalništva, etike, medicine. 

>> Četrtek in petek, 23. in 24. november, ob 9.00
>> Cukrarna, Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana

Glavna govorca konference sta Marko Grobelnik (Institut Jožef Stefan, Ljubljana) in dr. Wilhelm Dancă (Fakulteta katoliške teologije, Bukarešta).

Več informacij o dogodku je na voljo na povezavi:

 

Program

Konferenca je organizirana v okviru projekta Theological, Pilosophical and Ethical Challenges of Artificial Intelligence and New Technologies, ki ga sofinancirata John Templeton Fundacija in Ian Ramsey Centre for Science and Religion (Univerza v Oxfordu) ter v okviru ARIS projekta J6-4626 Teologija, digitalna kultura in izzivi umetne inteligence.