Objavljeno: 31.1.2024 | Posodobljeno: 31.1.2024 | Dogodek: 7.2.2024 ob 20:00: Preko spleta

Vabljeni na delavnico »Liturgična glasba postnega časa«, ki bo potekala v dveh delih: predstavitveni del delavnice bo potekal v spletni obliki v sredo, 7. februarja 2024, ob 20.00, praktični del delavnice s pevsko vajo bo potekal v živo na Teološki fakulteti v Ljubljani v četrtek, 15. februarja 2024, ob 17.00.

Vsebina delavnice bo med drugim zajemala: predstavitev liturgičnih spevov za pepelnično sredo, razlago o pomenu postnega časa znotraj liturgičnega leta, poudarek na posebnostih liturgične glasbe v postu (raba instrumentov, 4. postna nedelja ...), možnosti izvajanja vzklika pred evangelijem v postnem času in na novo pripravljene uglasbitve, presojo o umestitvi postnih pesmi za različne zasedbe, pridobitev notnih in vsebinskih gradiv ter predstavitev 3 podrobnih delavnic o liturgični glasbi velikega tedna (cvetna nedelja - veliki četrtek in petek - vigilija in velika noč).

Delavnica je brezplačna. Več informacij in obrazec za prijavo najdete tukaj: Delavnica »Liturgična glasba postnega časa« - Zavod za cerkveno glasbo (cerkvena-glasba.si).

Lepo vabljeni!