Objavljeno: 1.4.2021 | Posodobljeno: 1.4.2021 | Dogodek: 17.4.2021: Preko aplikacije ZOOM

V soboto, 17. aprila, Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije vabi na študijski dan, z naslovom Izzivi terapevtskega dela na daljavo. Srečanje bo potekalo preko Zooma. 

»S klientom se pogovarjate o temi, ki je zanj očitno boleča. Pri vašem odzivu klient vstane, vzame škatlico s cigareti in si prižge cigareto. Kako se boste odzvali?« Takšnih in podobnih presenečenj v običajni terapevtski praksi nismo vajeni, pri terapijah na daljavo pa se lahko pojavijo. Kakšne odgovore imajo terapevti na te izzive? 

Predavanje bo izpostavilo tri pomembne vidike terapij na daljavo

  • Etična vprašanja, ki jih pri terapijah na daljavo ne smemo prezreti,
  • praktične rešitve pri izvedbi on-line terapij
  • ter odzive klientov – terapevtska presenečenja in učinkovitost on-line terapij.

Na predavanju se boste spoznali z naslednjimi področji: varovanje klientovih podatkov, zakonske zahteve in tehnične rešitve, kako (ne)varno hranimo podatke in na kaj biti pozoren pri fizični hrambi in pri hrambi v »oblaku«, zaščita in varnost v okviru možnosti uporabe različnih identifikacij, (ne)varna gesla, varnost in zaščita elektronske pošte, računalnika itd. ter pomen varnosti in konfiguracije (Wi-Fi) omrežij, skozi katera se povezujemo navzven. V zaključku bo tudi predstavitev najpogosteje uporabljanih videokonferenčnih orodij.

PROGRAM IN MOŽNOST PRIJAVE