Objavljeno: 30.3.2022 | Posodobljeno: 12.4.2022 | Dogodek: 6.4.2022 ob 17:00: Univerzitetna knjižnica Maribor, Glazerjeva dvorana

V sredo, 6. aprila, ob 17. uri, je Enota v Mariboru v soorganizaciji Univerzitetne knjižnice Maribor in Inštituta Antona Trstenjaka, obeležila 116 letnico rojstva in 26 letnico smrti predavatelja na Teološki fakulteti prof. dr. Antona Trstenjaka ter 30 letnico delovanja Inštituta Antona Trstenjaka.

Na okrogli mizi o aktualnosti misli prof. Antona Trstenjaka z naslovom »Za človeka gre« so sodelovali strokovnjaki in poznavalci njegove misli in njegovega dela: dr. Edvard Kovač, dr. Vinko Potočnik, dr. Jože Ramovš, mag. Ksenija Ramovš in dr. Igor Bahovec. Moderator okrogle mize je bil dr. Edvard Kovač.

Skoraj več kot 40 udeležencev je uvodoma pozdravila, in gostoljubje izrekla gostom omizja, ravnateljica UKM mag. Dunja Legat. Dr. Edvard Kovač je spregovoril o koreninah Trstenjakove etike, personalizmu, Vinko Potočnik je dal poudarek Trstenjakovi teologiji poslušanja in praktičnemu delu z ljudmi. Mag. Ksenija Ramovš je spregovorila o Trstenjaku, ki je skupaj z Jožetom in Ksenijo Ramovš leta 1992 ustanovil Inštitut za psihologijo, logoterapijo in antropohigieno  (predhodnik Inštituta Antona Trstenjaka); njegova osebnost in njegov duh sta še danes navdih za delovanje Inštituta. Dr. Igor Bahovec je podal družbeno in kulturno refleksijo v misli Antona Trstenjaka.  

Vsak od gostov je prispeval kamenček v mozaiku podobe velikega misleca, teologa, psihologa, filozofa in duhovnika prof. dr. Antona Trstenjaka, ki je vse svoje delo posvetil skrbi za človeka.