asist. dr. Barbara Kreš

Barbara Kreš

Asistentka pri Katedri za zakonsko in družinsko terapijo ter psihologijo in sociologijo religije

barbara.kres@teof.uni-lj.si

Govorilne ure:

Po dogovoru

Izvajanje predmetov:

Drugostopenjski magistrski študijski program Zakonske in družinske študije.

Življenjepis
Bibliografija

Dr. Barbara Kreš, univerzitetna diplomirana ekonomistka, univerzitetna diplomirana socialna delavka, specialistka in doktorica zakonske in družinske terapije se ukvarja z duševnimi težavami, motnjami in boleznimi posameznika in družine, z raziskovanjem v zakonski in družinski terapiji ter z etičnimi, pravnimi in profesionalnimi vidiki dela z družino.

Delovne izkušnje:

Po zaključeni specializaciji iz zakonske in družinske terapije leta 2004 je eno leto stažirala kot zakonska in družinska terapevtka na Frančiškanskem družinskem inštitutu, leta 2005 pa je ustanovila svoj zavod - Stik center za psihoterapijo in kakovost odnosov - v katerem že od ustanovitve dela kot zakonska in družinska terapevtka, supervizorka, mentorica, direktorica in izvajalka različnih programov za podporo družini. Od leta 2010 kot asistentka na Teološki fakulteti v okviru Katedre za zakonsko in družinsko terapijo ter psihologijo in sociologijo religije sodeluje pri izvajanju predavanj na programu zakonske in družinske študije.

Področje raziskovanja:

Učinkovitost relacijske družinske terapije, ključni trenutki terapevtske spremembe, dejavniki terapevtske spremembe.

Mahnič,  B. (2006). Vidik navezanosti – pomembna komponenta v izobraževanju za medsebojne odnose v družini. Andragoška spoznanja, letnik 12, št. 4, str. 40 – 47.

Erzar Kompan, K., Rožič, T., Mahnič, B., Erjavec, M. (2003). Mutual affect in relational – systemic family therapy. Workshop. Mednarodna konferenca o družinski terapiji: Upreti se zlorabi – resisting abuse, Bled.

Kreš, B., Rijavec Klobučar N. (2010). Analiza primerov istospolnega para in samske ženske, ki želijo posvojiti otroka. Kongres Združenja zakonskih in družinskih terapevtov: Psihoterapija v naslednjem desetletju, Bohinjska Bistrica.

Rijavec Klobučar, N., Kreš, B. (2010). Analiza problema partnerjev s težavami v spolnosti. Kongres Združenja zakonskih in družinskih terapevtov: Psihoterapija v naslednjem desetletju, Bohinjska Bistrica.

Kreš, B. (2016). Analiza sprememb pri udeležencih v relacijski družinski terapiji in ključni trenutki teh sprememb z vidika udeležencev. Doktorska disertacija. Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta, Ljubljana.

Kreš, B. (2016). Analiza sprememb pri udeležencih v relacijski družinski terapiji. VII. mednarodni kongres zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije: Medsebojni odnosi in spremembe v terapiji, Ljubljana (Znanstveni prispevek).

Kreš, B. (2016). Ključni trenutki sprememb v relacijski družinski terapiji z vidika klientov. VII. mednarodni kongres zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije: Medsebojni odnosi in spremembe v terapiji, Ljubljana (Znanstveni prispevek).

Ni obvestil.

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem