asist. dr. Borut Pohar

Borut Pohar

Katedra za osnovno bogoslovje in dialog

borut.pohar@teof.uni-lj.si
01 434 58 46

Govorilne ure:

Ljubljana: po dogovoru preko elektronske pošte

Izvajanje predmetov:
  • Filozofija narave
  • Religija in znanost
Življenjepis
Bibliografija

Po opravljeni maturi na gimnaziji Škofja Loka leta 2001 sem se vpisal na Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani, smer Mikrobiologija. Po opravljeni diplomi leta 2006 sem se istega leta vpisal na Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani. Diplomski študij teologije sem zaključil leta 2012 z diplomsko nalogo Fenomenologija resnice v življenju in svetu. Trenutno na Teološki fakulteti pripravljam doktorsko delo z naslovom Dialog med znanostjo in religijo pri Alistru E. McGrathu.

Recenzija:

- Tina Beattie, The new atheists: the twilight of reason and the war on religion [recenzija]. Bogoslovni vestnik 69, št. 4 (2009): 529–532.

 

Strokovni članek:

- Fenomenološka podoba Kristusa pri Michelu Henryju. Tretji dan 40, št. 9/10 (2011): 29–35.

 

Prevod:

- Polkinghorne, John Charlton. Uvod v razpravo med znanostjo in religijo. Tretji dan 38, št. 7/8 (sep./okt. 2009): 31–37.

 

Diplomski deli:

- Fenomenologija resnice v življenju in svetu. Mentor Robert Petkovšek. Univ. v Ljubljani, Teološka fakuleta.

- Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomase. Mentor Milica Kač; somentor Polona Jamnik. Biotehniška fakulteta, Enota medoddelčnega študija mikrobiologije, Ljubljana.

Ni obvestil.

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem