asist. dr. Nikolaj Aracki Rosenfeld

Nikolaj Aracki Rosenfeld

Asistent pri katedri za liturgiko

Življenjepis

Nikolaj Aracki Rosenfeld OCist

je teologijo študiral na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in leta 2008 diplomiral z diplomsko nalogo: Meniška teologija Janeza Kasijana. Leta 2007 je izpovedal redovne zaobljube v meniški skupnosti cistercijanske opatije Stična in leta 2011 prejel duhovniško posvečenje.

Na Papeškem liturgičnem inštitutu (PIL) Sant'Anselmo v Rimu je zaključil magistrski študij iz liturgičnih ved (La Liturgia nella Catechesi del Buon Pastore di Sofija Cavalletti), ter kasneje nadaljeval doktorski študij.

V času priprave doktorske disertacije je delal kot posebni asistent rektorja PIL (za predmete o liturgični teologiji in o zakramentih).

V februarju 2017 je zaključil doctoratus in Sacra Liturgia - SL.D. s tezo “Celebrare l'Alleanza - la tipologia dalla Bibbia alla Liturgia”, v kateri je preučeval tipološki in figurativni pristop k liturgično-zakramentalnim stvarnostim ter ponudil izvirni način razmisleka liturgične in zakramentalne teologije.

Je član nacionalne liturgične komisije pri Slovenski škofovski konferenci.

 

Gostujoči profesor:

- drug semester akademskega leta 2016 - 2017: Papeški liturgični inštitut Sant'Anselmo v Rimu

 

Področja raziskav:

Liturgična teologija, zakramentalna teologija, tipologija, mistagogija, krščanska iniciacija.

Ni obvestil.

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem