»Živa veriga« v Teološki knjižnici Maribor

Objavljeno: 12.7.2021 | Posodobljeno: 12.7.2021

V torek, 6. julija 2021, so zaposleni in študentke Teološke fakultete ter osebje Nadškofije Maribor sklenili »živo verigo« in si s podajanjem iz rok v roke selili gradivo med nadstropji Teološke knjižnice Maribor. 

Knjižničarke so podale predlog selitve v obliki »žive verige«, kar je vodstvo fakultete podprlo in tako je med 6. in 8. julijem 2021 stekla selitev knjižničnega gradiva. V verigi je prvi dan sodelovalo 15 posameznikov. V sproščenem in prijetnem vzdušju se je iz 2. nadstropja knjižnice preselilo nekaj tisoč knjig v prenovljene čitalniške prostore. Tudi drugi dan je »živa veriga« v izvirnosti podajanja knjig med pridnimi rokami preselila gradivo iz čitalnice v prostore prostega pristopa. Selitev je del projekta prenove knjižničnih prostorov, ki bo prinesla večji dostop do gradiva in prostorov - tako za uporabnike kot za obiskovalce knjižnice. 

Hvala vsem sodelujočim pri selitvi knjižničnega gradiva. 

Spomin na »živo verigo« bo ostal v sliki, besedi in predvsem bo to spomin na dogodek, ki je v drugačnih časih povezal ljudi in knjige. Dogodek, ki se ga bomo radi spominjali. 
 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem