Objavljeno: 9.1.2023 | Posodobljeno: 21.9.2023

Te že od nekdaj zanimajo odnosi med ljudmi pa nikakor ne najdeš pravega študija? Na Teološki fakulteti se lahko letos prvič vpišeš na študij, ki ti bo pomagal razumeti sebe in odnose z drugimi.

Kdo je človek in kako osmišljati svoje življenje?

Študijski program Človek in medosebni odnosi (ČMO) združuje duhovnost s temeljnimi znanji duševnega zdravja. Preko študijskih vsebin usmerja študente, da raziskujejo kdo je človek, kako človek osmišlja svoje življenje, kako deluje, kaj ga motivira, kaj so njegove vrednote, kako razumeti stisko človeka, na kakšen način izkušnje zaznamujejo človeka, od kod prihajajo določeni vrednostni in idejni sistemi, kakšne so psihološke zakonitosti njegovega delovanja, kakšen pomen imajo odnosi, kako reševati napetosti in nesoglasja, kako osmisliti človekovo trpljenje in odpuščanje.

V osredje postavlja človeka znotraj njegovih mnogoterih odnosov - do svojih bližnjih, do družbe, do sebe, do naravnega okolja, do Boga, do transcendentnega.

1 program → 2 smeri
 

1. smer: 2. smer:
Zakonska in družinska terapija ter svetovanje  Teološki in religijski študiji
družinski svetovalec/družinska svetovalka  diplomant/diplomantka teoloških in religijskih študijev

Program se bo izvajal v Ljubljani in v Mariboru - redno in izredno

Pogoj za vpis je opravljena splošna matura (oziroma končani nekateri programi srednjega strokovnega oziroma tehniškega izobraževanja ob dodatnem izpitu iz splošne mature iz ustreznih predmetov).

Pomembni datumi:

Informativa - sejem izobraževanja in poklicev 20. in 21. 1. 2023 (Gospodarsko razstavišče Ljubljana)
Informativni dnevi 17. in 18. 2. 2023
1. prijavni rok 17. 2.–20. 3. 2023 (prijava na študij preko eVŠ)

Še več informacij o študijskem programu te čaka na: Človek in medosebni odnosi | Teološka fakulteta Ljubljana (uni-lj.si), spremljaj pa nas tudi na Facebooku, Instagramu in Tiktoku.


Se vidimo!