Objavljeno: 23.1.2024 | Posodobljeno: 23.1.2024 | Dogodek: 15.4.2024 ob 13:30: Teološka fakulteta, predavalnica 3

Spoštovani študenti in študentke! Obveščamo vas, da na UL TEOF skupaj z Univerzo na Dunaju v okviru CEEPUS mreže Bioethics pripravljamo poletno šolo BIOETHICS AND EDUCATION.

>> Poletna šola bo potekala od 15. 4. do 19. 4. na TEOF in v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani.

V tem tednu se bodo zvrstila predavanja, delavnice, ekskurzije in druženje s študenti in profesorji iz tujine (Hrvaška, Madžarska, Romunija, Severna Makedonija, Avstrija, Poljska, Češka in Albanija). Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku.

Namen poletne šole je razmišljati o vsebini in metodah poučevanja bioetike v srednjih šolah, pri čemer bodo predstavljeni najnovejši rezultati projektov.

Program poletne šole se bo odvijal v teoretičnem in praktičnem delu. Študenti UL TEOF lahko poletno šolo izberejo za izbirni predmet (3 ECTS), kar naredijo tako, da oddajo na Komisijo za študijske zadeve prošnjo za priznavanje poletne šole kot izbirnega predmeta. Poletna šola bo priznana kot izbirni predmet v primeru (ekskurzija ni obvezna za priznavanje), da je bil študent prisoten na vseh predavanjih in da je za oddan zahtevan izdelek prejel pozitivno oceno.

>> Prijave zbiramo do 29. 2. 2024 na poletna@teof.uni-lj.si

Več o poletni šoli v programu.


DODATNA INFORMACIJA:

V sklopu poletne šole se bomo odpravili tudi na ekskurzijo, ki se jo lahko udeležite vsi študenti UL TEOF:

  • Sreda, 17. 4. 2024: Obisk Škocjanskih jam (vstopnino pokrije študent sam), obisk strunjanskih solin ter večerja na turistični kmetiji (študent pokrije sam).

Za udeležbo na ekskurziji se bodo zbirale prijave na prvi dan poletne šole.


Vabljeni k udeležbi!