Objavljeno: 23.4.2024 | Posodobljeno: 23.4.2024

Od 15. 4. 2024 do 20. 4. 2024 je na Teološki fakulteti in v Zavodu sv. Stanislava potekala Ceepus poletna šola z naslovom Bioethics and Education.

Poletna šola je gostila 27 študentov s Hrvaške, Češke, Madžarske, Avstrije, Poljske, Romunije in Severne Makedonije. Poletne šole se je udeležilo tudi 5 študentov iz UL TEOF.

Predavanja na temo poučevanja bioetike v srednjih šolah so soustvarjali profesorji in sodelavci s Teološke fakultete (izr. prof. dr. Roman Globokar, dr. Urška Mali Kovačič, asist. dr. Gabriel Kavčič, prof. dr. Mateja Centa Strahovnik, doc. dr. David Kraner in Marko Weilguny), Univerze Josipa Juraja Strossmayerja v Osijeku (prof. dr. Ivica kelam), Univerze Warmia in Mazury v Olsztynu (prof. dr. Marian Machinek), Univerze v Gradcu (prof. dr. Martina Schmidhuber) in Univerze Cirila in Metoda v Skopju (prof. dr. Dejan Donev).

Predavanja in delavnice so popestrile raznolike aktivnosti, med drugim voden ogled središča Ljubljane, ogled semeniške knjižnice, ekskurzija v Škocjanske jame in ogled strunjanskih solin, tradicionalna večerja na Cejkotovi domačiji v Gočah ter obisk Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu.

Vtise študentov si lahko preberete tukaj.