Poročilo izvedenega projekta OMEJEVANJE VPLIVA PANDEMIJE COVID-19 NA PSIHOFIZIČNI RAZVOJ MLADIH S CELOSTO FORMACIJO OSEBNOSTI

V okviru razpisa »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023« v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 je bil izveden projekt:

OMEJEVANJE VPLIVA PANDEMIJE COVID-19 NA PSIHOFIZIČNI RAZVOJ MLADIH S CELOSTO FORMACIJO OSEBNOSTI

Projekt se je ukvarjal z vprašanjem vpliva in posledic bolezni COVID-19 na mlade, na kvaliteto njihovega življenja, psihofizično zdravje in njihov celostni osebnostni razvoj.

V okviru projekta smo zasnovali in izvedli ankete ter intervjuje, s čimer smo pridobili vpogled v doživljanje mladih v času med in po pandemiji COVID-19. Na osnovi analize empirične raziskave smo zasnovali delavnice celostne formacije osebnosti, s katerimi smo želeli odgovorit na potrebe in stiske mladih ter jim pomagati pri oblikovanju pozitivne samopodobe (soočanje s stresnimi situacijami, iskanje notranjih virov moči, iskanje močnih področij in nadarjenosti, pogled naprej, vizija).

Projekt je bil zasnovan interdisciplinarno, sodelovalo je 10 študentov in študentk Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru:

Nejc Leskovar (UL TEOF, Religiologija in etika), Nadine Nada Radesky (UL TEOF, Teologija), Anja Lašič (Alma Mater Europaea, Fizioterapija), Aleksander Kolar (UL TEOF, Zakonski in družinski študiji), Jernej Leva (UM FF, Slovenski jezik in književnost in  UL TEOF, Teološki študiji), Leon Pondelak (UM FF, Angleški jezik in književnost  in UL TEOF, Teološki študiji), Manca Popošek (UM FF, Pedagogika in UL TEOF, Teološki študiji), Urška Rojs (UL ZF, Babištvo), Ana Kovačevič (UL FA, Urbanizem), Vita Podrekar (UL TEOF, Teološki in religijski študiji).

V projekt so bili vključeni: dva pedagoška mentorja, prof. dr. Barbara Simonič in doc. dr. Tadej Strehovec ter delovni mentor Miroslav Nidorfer za SREČANJE, Darja Kalamar Frece, s. p.

Vodja projekta in vodilni pedagoški mentor: doc. dr. Mateja Pevec Rozman.

Glavni namen projekta je bil pridobivanje praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju.

Osrednji rezultati projekta:

Delavnice celostne formacije osebnosti, ŠGAMS, junij 2023 (vir: osebni arhiv M. Pevec Rozman)