Duhovno izpopolnjevanje

Enoletni študijski program obsega 40 ECTS, izvaja se dve leti. Program prinaša poglobljeno znanje s področja sodobne in svetopisemske duhovnosti, duhovnosti cerkvenih očetov, krščanskih Cerkva in sodobnih duhovnih gibanj ter s področja duhovnosti v bogoslužju, literaturi, glasbi in filmu. Seznanja z duhovnostjo duhovnikov, posvečenih oseb, laikov, samskih in poročenih. Velik del programa je posvečen praktičnemu uvajanju v duhovnost.

V študijski program so vabljeni vsi, ki želijo: poživiti teološko-duhovno znanje in delo z ljudmi, strokovno okrepiti delo pričevanja v veri, odkrivati srčiko nove evangelizacije in pastoralne prenove v Cerkvi na Slovenskem, bolj celostno odgovoriti na pastoralne izzive, postati osebni duhovni spremljevalec in voditelj manjših skupin (molitvene, biblične, zakonske ipd.), postati usposobljen za vodenje duhovnih programov v okviru župnije, v domovih duhovnosti in v drugih cerkvenih in kulturno-prosvetnih ustanovah.

Osnovne informacije:

Kraj izvajanja: Ljubljana
Kreditne točke: 40
Trajanje: 2 leti
Kompetence: Po končanem izpopolnjevanju bodo udeleženci imeli kompetence na teoretski, izkustveni, reflektivni in uporabni ravni osebnega in skupnostnega duhovnega življenja.

Predstavitveni zbornik (2021/2022)

Opis programa (plakat)

Zloženka

Skrbnik programa: doc. dr. Ivan Platovnjak.


Vabimo vas, da si ogledate, kaj so o samem programu povedali voditelj in udeleženci:

► Alumen Blaž Knez:

► Slušateljica Barbara Fritz Marzi:

► Alumna s. Emanuela Žerdin:

► Slušateljica Špela Kink:

POGOVOR O PROGRAMU DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE

Ognjišče / Petkov večer / 2017 08 04


 

Več informacij o programu in odmeve slušateljev nanj najdete na: https://duhovnoizpopolnjevanje.si/.

 


 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate, da lahko piškotke uporabljamo za delovanje strani in statistiko obiska. Več o tem